Здрава и красива коса – мисия възможна!

Не отричаме, че има продукти с изключутелни качества, които биха помогнали на косата ти да расте здрава и красива, но знаеем няколко бабини съвета, които изпитано ефетивни и няма да изразходват половината от месечния ти бюджет  за разкрасяване.

Събрали сме в няколко стъпки как да оптимизираш грижата си за косата вкъщи и ако се вслушаш и изпълняваш стриктно – скоро ще се радваш на здрава, обемна и лъскава коса!

#Балансирай храненето protein_foods-topmodabg

Здравата коса е зависима от храната, която приемаш. Косата се състои от 65% протеин, затова ти е необходим хранителен режим, с който да си го набавяш. 

Опитай да вкараш в дневното си меню разнообразие от следните храни: зелени и листни зеленчуци, боб, извара, риба ( с ниско съдържание на мазнини); морски дарове и други бели меса.

#Приемай повече витамини spirulina-capsules-topmodag

Витамините могат да се набавят по естествен начин чрез диета, но също така под формата на специални добавки . Не забравяй, обаче, че преди да потърсиш такива,  трябва да се консултираш със специалист, който да подбере най-подходящите за теб такива.

 

#Увеличи пиенето на вода всекидневноdrink-more-water-topmodabg

Питейна вода е добра за цялото тяло . Тя премахва токсините и помага на тялото да функционира правилно.

 

 

 

#Масаж на скалпа с кокосово масло prevent-hair-loss-with-coconut-oil-topmodabg

Масажа, както всички знаем стимулира кръвообръщението, а кокосовото масло от своя страна е важно, защото съдържа витамини и хранителни вещества, полезни за косата. Кокосовото масло е естествен балсам за косата, който ще доведе до разтеж и сгъстяване.

 

#Редовно отстраняване на нацъфтелите крайщаhaircutting-topmodabg

Може да ти се струва странно, но колкото по-често подстригваш косата си, толкова по-бързо ще се сдобиеш с дълга коса. Сухите и нацъфтели крайща спират естествения растеж, а и правят косата ти да изглежда суха и неподдържана. Препоръчва се да я подстригваш всеки месец или поне веднъж на 2 месеца.

#Намали измиването на косатаhairwashing-topmodabg

Повечето жени смятат, че честото миене с шампоан ще поддържа косата жива и красива, но всъщност всекидневната употреба на препарат я изсушава. Препоръчва се, измиването да не надминава 3 пъти седмично.

 

#Не използвай прекалено гореща вода под душаhot-water

Използването на прекалено гореща вода прави косата суха и чуплива .

Използвай хладка вода – тя ще се загкади косата и ще я направи по – мека и по-лесна за разресване.

 

 

#Не увивай косата си в кърпа след измиването towel_drying_hair-topmodabg

Да увиеш мокра коса в кърпа е просто толкова удобно… Въпреки това, когато косата е мокра е много уязвима, затова е желатено само 3-4 движения с кърпа, колкото да се отнеме по-голямата част от водата.

 

 

#Не прекалявай с разресването на косата hair-topmodabg

Да, ресането на косата е благоприятно за скалпа, но е важно този процес да бъде сведен до 3-4 минути дневно.  Избягвай ресането на мокра или полу мокра коса, тъй като косъмът се накъсва и пада.

 

#Опитай се да намалиш напрежениетоstress-topmodabg

Ако не се чувстваш в кожата си и не си спокойна, всички останали усилия, които влагаш за красива коса, ще бъдат напразни. Доказано стресът влияе отрицателно върху разтежа на косата. 

 

 

#Внимателно подберете калъфките за възглавнициgirl-sleeping

И най-малките детайли са важни. Препоръчваме материали като коприната – такива, които са по-гладки и причиняват минимално триене. Това, означава, че по време на сън косата ще се заплита и трие по-малко, съответно и ще пада по-малко.

 

 

#Не пренебрегвай шапкитеgirl-with-hat

Освен изключително стилен аксесоар, шапката пази косата ти от прах, слънце, замърсяване и вятър.

 

Коментари