Шепърд Фейри и “Ние – хората” срещу Доналд Тръмп

Уличният художник Шепърд Фейри, който преди 8 години създаде емблематичния постер на Барак Обама – “HOPE”, проектира нова серия от плакати, с които да подкрепи протестите срещу новоизбрания президент Доналд Тръмп.

Серията от изображения на Шепърд бе открита в деня на встъпването в длъжност на американския президент и носи името “Ние – хората”.  

Новите изображения изразяват отказа на народа да приеме омразата, страха и откровения расизъм в своето ежедневие. 

  we-the-people-topmodabg we-the-people-topmodabg we-the-people-topmodabg

“Ние – хората” използва ликовете на местни американци, афро-американци, мюсюлмани и латино-американци, изобразени с лозунги в стила – запазена марка за “Fairey” като на пример  “Жените са перфектни”.

we-the-people-topmodabg  we-the-people-topmodabg

В подкрепа на Женския марж срещу Доналд Тръмп, Вашингтон беше залят от новите символи.

we-the-people-topmodabg we-the-people-topmodabg we-the-people-topmodabg

Серията е реалност благодарение на организация с нестопанска дейност, а сред създателите на новите изображения освен Шепърд са и още едни от най-големите активисти художници – Ернесто Йерена и Джесика Сабогал. 

За да се съберат пари за отпечатването на плакати, серията беше пуснати за продажба в интернет като различни пакети с изображеията.  

we-the-people-topmodabg we-the-people-topmodabg 81ef80db7f56e5bce91d0ce9a87d89b5_original

649cdb75ef1a0f9c63f1b0a2a8151cf4_original we-the-people-topmodabg

Броят на отпечатаните изображения бе разпределен на най-оживените места  във Вашингтон – спирки на метрото, на гърба на движещи се автобуси и др.

 

 

Коментари