Пътуване във времето с Burberry Fall 2016 Show

“Обожавам идеята за пътуване във времето!” – споделя дизайнерът Кристофър Бейли след невероятното шоу на Burberry, което разходи модния свят напред-назад във времето.


Колекцията размива границите между burberryнастоящето и миналото, между женственото и
мъжественото и прави елегантен контраст между класическия и модерен стил, създавайки естетика, прераждаща се във всеки един отминаващ момент.

Световният дизайнер получава вдъхновението си за новата колекция от книгата на Bирджиния Улф – “Орландо”. Историята на романа разказа за живота на младия шестнайсетгодишен поет Орландо от двора на кралица Елизабет I, който като хамелеон си сменя пола и личността и от мъж през XVI век, след близо 400 години на чудновати метаморфози, през 1928 г. се превръща в лейди Орландо – почтена съпруга и майка.

Колекцията на Кристофър Бeйли подобно на книгата ще ни разходи между три епохи –  богатият и плодовид век на елизабетинци, подредения и свръхрационален осемнайсети век и сладникаво-сантименталната викторианска епоха.  В същото време, обаче ще ни сблъска с модерното съвремие.


bridalbag  burberry-detailed-topmoda13  bridalbag

» Акценти в колекцията са ризи с разкроени акордеонови детайли в областта на деколтето и маншети, в съчетание с малки чанти с орнаменти, които и в днешно време са изключително популярни.

» Широките и балонести блузи, а също така и пижаместите широки панталони с цветни принтове или прави райета са в основата на повечето визии от колекцията.

» Сред връхните дрехи се открояват сака в милитъри стил, а сред обувките високите боти от змийска кожа, част от които имат декорация от пискюли, капси  или допълнителни връзки, омотани около крака хоризонтално.

» Силно впечатление прави многопластовата комбинация от дрехи.

» Задължителни елементи, които присъстват почти във всички визии от колекцията са черните чорапогащници в 7/8 размер със силно изразена орнамен
тика
, върху които има отново акордеонови детайли.

»  Друг интересен елемент на визиите са многоредовите тесни колани, декорирани с капси.

» Едно от бижутата на колекцията е специално направената за модното шоу  – т. нар. The Bridle Bag.bridalbag

Bridal bag е изцяло нов модел чанта, който е създавен въз основа на традиционната за британците чанта за
езда, за която са характерни закръглената форма, дебелата агнешка или крокодилска кожа, велур и къса и дълга дръжка, подобни на юзда.

» Цветовете, които се открояват са бордо, океанско синьо, маслилено зелено и бяло.


По време на модното шоу на Burberry на London Fashion Week звучи величествената музика на  британския композитор Ilan Eshkeri –  ‘Reliqaury’ в живо изпълнение на оркестър, в съпровод с хор и пианиста Rosey Chan.

music-burberry burberry


THE SEPTEMBER SHOW

burberry-collection-fall-2016-topmodabg16burberry-collection-fall-2016-topmodabg18burberry-collection-fall-2016-topmodabg15burberry-collection-fall-2016-topmodabg17burberry-collection-fall-2016-topmodabg14burberry-collection-fall-2016-topmodabg13burberry-collection-fall-2016-topmodabg12burberry-collection-fall-2016-topmodabg11burberry-collection-fall-2016-topmodabg10burberry-collection-fall-2016-topmodabg9burberry-collection-fall-2016-topmodabg8burberry-collection-fall-2016-topmodabg7burberry-collection-fall-2016-topmodabg6burberry-collection-fall-2016-topmodabg5burberry-collection-fall-2016-topmodabg4burberry-collection-fall-2016-topmodabg3

Снимки: @burberry.com/@vogue.com

Коментари