Кинопанорама „Италия днес“

От 5-ти до 19-ти декемри 2016г. ще се проведе кинопанорамата „Италия днес“, организирана от Италианския културен институт.

Тази година филмовият маратон ще излезе от рамките на столицата и ще се проведе в 4 различни града – София, Пловдив, Варна и Русе.

Традиционната предколедна кинопанорама с италиански филми ще бъде официално открита на 10.12.2016г. /събота/ от 11:00ч. в Дома на киното в София от Н.Пр. Посланика на Италия в България Стефано Балди.

В рамките на „Италия днес“ зрителите ще имат възможността да видят комедията „Променливо време с вероятни подобрения“, с участието на талантливия Лука Дзингарети, познат на българската публика от сериала „Комисар Монталбано“.

Втората комедия в програмата на „Италия днес” носи заглавието „Мафията убива само през лятото“. Режисьорът Пиерфранческо Дилиберто ПИФ запознава публиката с Артуро – роден в деня, в който актуалният за момента мафиот Вито Чанчимино става кмет. Неговите опити да спечели сърцето на своята любима Флора са трагикомични.

Поредицата италиански филми продължава с екшъна „Наричаха го Jeeg Robot“ на режисьора Габриеле Маинети с участието на Клаудио Сантамария – един от най-известните и талантливи италиански актьори от новото поколение.

Филмовата селекция „Италия днес” включва и драмата „Златното момче“ на големия режисьор Пупи Авати, с участието на Шарън Стоун, Рикардо Скамарчо и  неостаряващата Джована Рали.

Последното заглавие от кинопанорамата е комедията „Била ли си на луната?“, в която участват красавецът Раул Бова, нежната Лиз Солари, Нино Фрасика и Сабрина Импачаторе.

Всички филми ще бъдат със субтитри на български език, а входът е свободен до изчерпване на местата. Почитателите на седмото изкуство, които посетят касата на Дом на киното в София, ще могат да вземат пропуските си от 1-ви декември.

Източник: Италиански културен институт

Коментари