Ивайло Дечев говори за модата, спорта, маркетинга и фотопроекта си!

Как живеят младите хора днес – предпочитат да скръстят ръце на дивана или да влезнат във виртуалната реалност на компютърни игри и популярни младежки сериали… Или пък са превърнали във втори роден дом модерни заведения, в които вместо вкусна храна и свеж сок – наливат душите си със заблуда, скрили лицата си зад димни завеси…

Да, тъжен изглежда живота на част от младите българи, но днес ще насоча погледите ви към ежедневието на едно младо и способно момче, което работи, спортува, храни се здравословно, интересува се от всичко, което го заобикаля, като не остава безучастен и непрекъснато ангажира времето си с различни проекти.

Ивайло Дечев е на 26 години – деен, креативен и различен.

Днес ще си поговорим само за една малка част от начина му на живот, свързан с маркетинга, фотографията, спорта и модата.

Обича черния цвят, противно на пъстрия му начин на живот. Вдъхновява се от визията на много световни модни икони, но предпочита да заложи на своето лично усещане за естетика.

Без значение дали има фотоапарат или телефона под ръка, той не пропуска да запамети различни моменти от своя ден, като ясно може да проличи всяко негово послание във фотографиите му.

Ще го попитаме първо за най-новия му фотографски проект, след това ще надникнем в личния му гардероб, ще влезнем в залата, където тренира… ще посетим и работното му място, ще проверим как се забавлява, а накрая ще си поговорим и за жени!


#Topmoda: Разкажи ни на кратко за проекта си „Ivailo Dechev’s PhotoBook”?

Ивайло: Идеята за “Ivailo Dechev’s PhotoBook” се роди съвсем скоро – може би преди 3 месеца.

Страстта ми към снимането е от доста години.ivaylo-dechev-photobook-topmodabg

Не се занимавам професионално с това, просто показвам нещата по мой начин – през моята призма.

Преди да се създаде тази страница, качвах снимките в социалните мрежи фейсбук и инстаграм. Получавах много добри отзиви за тях, докато един ден мой приятел не ми каза: „Защо сериозно не си направиш страница, в която да споделяш с хората фотографиите си?“…

И по-късно се появи и “Ivailo Dechev’s PhotoBook”… 🙂


#Topmoda: Да очакваме ли изненада в бъдеще с развитието на проекта ти?

Ивайло: В момента този проект е изцяло с комерсиална цел. Опитвам се да правя и споделям приятни и красиви фотографии, за да могат хората да се наслаждават на нещо, което е по-пъстро от сивото ежедневие. Надявам в бъдеще да се осъвършенствам в това което правя, а относно изненадите разбира се, че предстоят…


#Topmoda: Какво обичаш да снимаш?

Ивайло:  Преди всико обичам да снимам природа.  Харесвам и градския тип снимки, а най-хубаво е когато това е съчетано. Обичам да пресъздавам места, които виждаме всеки ден, но  по-различен, пъстър и интересен начин. Обичам да снимам и места, които са непознати и непопулярни за повечето хора. Всяко място крие своята забележителност и понякога най-красивите места остават скрити от очите ни.

Допада ми да снимам и хора, като се старая да подчертая индивидуалния им стил, но за момента идеята на “Photobook” не е такава. В бъдеще, обаче защо да не се създаде и нов проект в тази насоченост…

Снимки: Facebook @ivailodechevphotographer


#Topmoda: Винаги ли носиш фотоапарат със себе си?

Ивайло: Не винаги фотоапарата е в мен и много от снимките ми са направени с мобилния ми телефон, който абсолютно винаги е с мен.


#Topmoda: Какво искаш да кажеш на хората с фотографиите си?

Ивайло:  Искам да им кажа, че трябва да погледат по цветно на света около тях. Всички трябва да се обединим и да ценим всичко, което притежаваме, да го съхраняваме и поддържаме. Опитвам се със всяка една снимка да отправя и послание към всички, което е заключено в самата нея или е написано като мисъл.


#Topmoda: Знаем, че обичаш да пътуваш, затова бихме се радвали да ни споделиш своя топ 5 на забележителности по света, които са спрели дъха ти?

Ивайло:  Аз много харесвам България и почти на всякъде където отида виждам нещо, което ме впечатлява. Родопите е може би едно от любимите ми местата в България, които ме вдъновяват адски много. Българското черноморие също е едно невероятно място, по-конкретно стария Несебър.

С риск да съм малко пристрастен ще кажа, че Карлово и целия този район наоколо ми е на сърце.

Иначе мястото, което може би никога няма да ми омръзне да посещавам е Истанбул, както и Босфора. Градът има особен чар и магия, които карат човек да забрави за всичко.

Там дори всяка пейка или камък е история.

Катедралата Дуомо в Милано определено е забележителност, която ме е впечатлила.

Снимки: Ivailo Dechev’s PhotoBook


#Topmoda: А сега ни разкажи за дестинациите, които мечтаеш да снимаш лично?

Ивайло: Искам да обиколя целия свят, защото всяка дестинация си има своето тайно място и енергия, с която те зарежда. Много искам да посетя централна Африка, по-конкретно езерото Виктория и националните резервати Серенгети, Масай Мара, Сайва и всички останали в този район, както и екзотичния остров Занзибар. Акапулко в Мексико, Барселона, Москва, а най-много – Ню Йорк.


#Topmoda: Забелязахме, че  имаш много свеж стил на обличане, затова няма как да ти спестим и малко модни въпроси.

Ивайло: Благодаря за което. За мен стила на обличане трябва да бъде интересен и да се чувствам добре, когато се погледна отстрани. На моменти стила ми е по-цветен, по-шарен, а в други моменти по-едноцветен, дори тъмен и най-вече черен.


#Topmoda: Какво мислиш за мъжките аксесоари и до колко те са част от твоята визия?

Какво и до колко си позволяваш да добавиш към облеклото си?

Ивайло: Аксесоари са задължителна част от визията на един мъж. В момента съм в период, в който не използвам много от тях. Придържам се към по-изчистена визия, но винаги мъжът трябва да има поне един аксесоар на себе си и това да е часовник! Следващите задължителени аксесоари са слънчевите очила и коланът.


#Topmoda: Като какъв точно определяш своя собствен стил?

Ивайло: Зависи от настроението, от периода в който се намирам, сезона… Има много неща, за които някога съм казвал абсурд, но в последствие го приемам и  дори ми допада. Нямам конкретизация за стила ми, през деня може да съм стрийт и ърбан, вечерта може да съм строго елегантен, приемам всичко и обичам да експериментирам винаги.


#Topmoda: Склонен ли си към по-екстравагантни решения?

Ивайло: Абсолютно, винаги! Обикновенното е скучно.


#Topmoda: От кой цвят имаш най-много дрехи в гардероба си?

Ивайло: Определено черно… това е моят щастлив цвят. (Смее се).

Правя експерименти с много ярки цветове напоследък, но определено черното си остава любимият ми цвят.


#Topmoda: Имаш ли фаворит сред популярните лица, ivaylo-dechevот който черпиш вдъхновение за облекло или пък, на който просто адмирираш стила?

Ивайло: Разбира се, в световен мащаб определено има личности, които диктуват модата – било то дизайнери, лица от шоубизнеса, модели или спортисти. Някои от тях са Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо, Кание Уест, Калвин Харис, Дейвид Ганди, Хайдър Акерман, Ник Уустър и много други.


#Topmoda: Колко татуировки имаш? И какво се крие зад тях?

Ивайло: За момента са само две. Една на гърба и друга на крака. Има суеверие, което гласи, че  не се казва какво крие или означава татуировката. Всеки може да ги приема както си пожелае, някои откриват смисъл, други просто ги харесват визуално, но опредлено моите са заключили в себе си своята символика.


#Topmoda: Има ли мода в татуировките според теб?

Ивайло: За мен това не е просто мода, а изкуство. Всяка татуировка те прави още по-различен от останалите. Когато човек цапа кожата си – чисти душата си, така отпечатва върху себе си нещо свързано с миналото или настоящето. А щом става въпрос за мода – от много време е модерно, предполагам, че и в близкото бъдеще ще остане такова.


#Topmoda: Знаем, че тренираш…Ivailo-Dechev-topmodabg

Разкажи ни повече за своя режим?

Ивайло: Да, тренирам и това ме зарежда с много положителна енергия. Опитвам се да тренирам минимум 4 пъти седмично във фитнеса. Мисля скоро да възобновя и тренировките си по бокс.  Относно хранителния режим се опитвам да се храня с изчистени храни, съдържащи повече протеини и белтъци, както със зеленчуци и плодове. Активно спортуващ човек, който иска да постигне резултати трябва непременно да сведе до минимум въглехидратите (най-вече тестените продукти) и захарта. Няма непостижими цели в спорта, просто е нужна мотивация и постоянство. Както са казали водата дълбае камъка, не със сила, а с постоянство.


#Topmoda: Задължително ли е за един мъж да спортува и какви допълнителни ползи му носи това освен външния вид?

Ивайло: Всеки един мъж трябва задължително да поддържа тялото си здраво. Освен външния вид, който каквото и да си говорим е много важен, спорта изгражда навици, които не могат да се придобият никъде другаде. Той предпазва и от много заболявания, които могат да се появят в по-зряла възраст. Нека да не забравяме, че и това е един от най-добрите методи за лекуване на депресии и всякакви подобни състояния на духа.


#Topmoda: Издай ни едно кратко и простичко упражнение, за което се сещаш и което нашите читатели могат да правят, за да подобрят тонуса си?

Ивайло: Едно от най-добрите упражнения, които всеки един може да практикува дори вкъщи, само и единствено с тежеста на тялото си е бърпи. Сутрин след събуждане кратка тренировка, която включва 40-50 бърпита определено повдига тонуса за целия ден.

burpee


#Topmoda: ТОП 5 на музикалните парчета, които са окупирали плейлистата ти в момента и които не спираш да въртиш?

Ивайло: Например последно слушани са…

  • The Weeknd – Starboy
  • Damian Lazarus & The Ancient Moons – Sacred Dance of The Demon
  • J Balvin – Safari
  • Lady Gaga – Perfect Illusion
  • Джиган и Юлия Савичева – Любить Больше Нечем

#Topmoda: С какво се занимаваш в професионален план?

Ивайло: В професионален план се занимавам с маркетинг и реклама, това е едно от нещата, които също харесвам да правя. Особено сега последните години много български фирми преоткриха ползите на маркетинга и започнаха да развиват сериозно този отдел от компанията.


#Topmoda: Разкажи ни за модата и тенденциите в професията ти? На какви интересни случки си се натъквал? Какви са тенденциите в исканията на клиентите? Или пък какви иновативни решения са на мода в твоя бранш?

Ивайло: В рекламата винаги има модни тенденции, които се менят непрекъснато. Като цяло в България се следят тенденциите и каналите за реклама, които се създават на световно ниво, но все още мисля, че при нас нещата не са чак толкова добре развити и има какво да се желае. Все пак една добра реклама е свързана и с огромен финансов капитал. Много клиенти виждат нещо, което е направено в други държави и казват и аз искам същото, но при изготвяне на бюджета за рекламата бързо се отказват от някои неща се заменят с други. Именно за това казвам, че качеството на рекламата в повечето компании в България, не е на световно ниво.


#Topmoda: През кои от годишните сезони ставаш по-активен, по-идеен и се чувстваш по-щастлив?

Ивайло: Със сигурност през лятото. Тогава просто идва прилив на енергия и живот. Определено това е моя сезон и слънцето ме зарежда положително, ако не се стигне до слънчасване разбира се хаха.


#Topmoda: Как се забавляваш и кои са любимите ти места за забавление?

Ивайло: Свободното си време прекарвам с приятели с които се забавляваме. Обожавам нощния живот и партита. Като цяло винаги се опитвам да разнообразявам ежедневието си с нещо ново и интересно, като неизменна част от него е адреналина и смеха.


#Topmoda: Да си поговорим малко и за жени… Как виждаш женската красота?

Ивайло: Женската красота е едно от най-хубавите, но и от най-опасните неща. Не малко войни са се водили в историята, заради нея. Красотата на една жена не е само визията, която виждаме. Тя е и характера, който носи, грацията, добротата, възпитанието, обноските, усмивката, погледа… Истинската красота в една жена е компилация от всичко това, само външния вид не може да оправдае лисата на останалите качества.


#Topmoda: Кои са популярните лица на жени от българския моден подиум и шоубизнес, които са ти направили силно впечатление със своя собствен стил и излъчване?

Ивайло: Факт е, че българките са едни от най-красивите жени в света. Отличават се от всички останали, където и да се намират. Казвам на мои приятели, че където и по света да видим хубава жена, то трябва да я поздравим на български и със сигурност ще ни разбере защото ще бъде българка. В страната ни има много дами, които се отличават със собствен стил и някои от тях, които са ми направили сериозно впечатление са: Наталия Гуркова, Юлияна Дончева, Марина Войкова, Ивет Лалова и много други. Всяка жена освен грижжите за визията си, трябва да дава и пример на всички останали с поведение.


#Topmoda: В каква професионална сфера искаш да се развиваш и как виждаш себе си, когато навършиш златните 30?

Ивайло: Искам да се занимавам с много неща, но главната ми цел е да се занимавам с мой собствен бизнес, в който да вложа цялата си енергия и да ми доставя удоволствие.


#Topmoda: Имаш ли житейска максима, която следваш?

Ивайло: Не следвам житейски масими. Не поставям мислите си под някакви шаблони. Единственото което целя е да бъда щастлив с всичко което правя и хората около мен да бъдат такива. Това е най-важното за мен спокойствието и щастието.

Moже да се насладите на фотографиите на Ивайло във фейсбук страницата на Ivailo Dechev’s PhotoBook или пък да го последвате в Instagram (@ivailodechev), където ще може да следите всичко ново, случващо се в живота му!

Коментари