На “оскарово” пътуване до Хобитон!

Две седмици преди церемонията по връчване на наградите “Оскар”, какво по-подходящо от едно “оскарово” пътуване и то не къде другаде, а в Нова Зеландия.

Може би вече се досещате, че ще ви отведем в Хобитон, Средната земя – родното място на Хобитите  Фродо Бегинс и Билбо Бегинс от поредицата “Властелинът на пръстените”.

Кино трилогията на Питър Джаксън е носител общо на 17 награди “Оскар” и още 398 други награди и 362 номинации от филмови фестивали. 

Вълнуващите сцени от “Властелинът на пръстените” са заснети на територията на стара ферма, в близост до сърцето на истинско малко градче, наречено Матамата, разположено в един от най-добре развиващите се райони на Нова Зеландия – Уайкато.

hobbiton-movie-set-4 hobbiton-movie-set-18

След угромния успех на поредицата правителството на Нова Зеландия решава да обособи мястото за туристически атракции, които обаче да бъдат в синхрон с заобикалящата ги природа.

 

В наши дни Хобитон предлага не само вълнуваща разходка около снимачната площадка, но и многобройни атракции. В градчето може да бъде направена резервация за вечеря с приятели или пък фирмено угощение, разбира се с прекрасно меню в стила на Хобитите.

hobbiton-movie-set-3 hobbiton-movie-set-16

И не само това… Филмовият комплекс предлага и възможността да бъде организирана дори сватбена церемония на територията на снимачната площадка.  

hthe-bridal-photos-71 m1

Човек би могъл още да опита хобитско кафе или пък бира. 

 _ibp3891 hobbiton-movie-set-7

Освен това градчето е на разположение на посетителите не само през деня –  туристите имат възможност да резервират малки чудновати къщички, скрити в земята за своя среднощен престой.

Специално за международния ден на Хобита пък се организират и ролеви игри по сценария на трилогията.

 

 

Коментари