Модата не е сляпа мода: GUCCI FALL 2017

Модата никога не е търпяла компромиси. Не е била “тиха” и примиряваща се.

Винаги е отразявала света около нас и е показвала отношение.

От началото на 2017 година креативните умове на популярни брандове не спират да подчертават и дават израз на отношението си към случващото се в обществото ни.

По време на представянето си на колекция  Есен/Зима 2017 световният моден бранд GUCCI също внесе тънка линия на непокорност, белязана от почерка на артистката Коко Капитан.

Стилът на 24-годишната Коко е лесно разпознаваем и познат от емблематичната за нея обложка на албума на Дрейк  – “Ако четете това, значи е твърде късно” .

В колаборацията на креативният директор на GUCCI Алесандро Микеле и Коко Капитан личи, че най-важното нещо в дрехата е не материята, не дизайна, а  нейното послание.

gucci-coco-capitan 23COCO-web3-blog427

Сред посланията, включени в новата колекция са  “Какво ще правим с цялото това бъдеще?”,  “Здравият разум не е толкова здрав” и “Утре е вече вчера”.

За да достигнат до най-подходящите текстовете Алесандро и Коко водят дълги разговори за това как да свържат модата с случващото се около нас в световен мащаб.

В крайна сметка и двамата стигат до извода, че модата е огледало на случващото се около нас.

Пред няколко чужди медии, творците коментират сложността на световната политическа обстановка и нейната непредсказуемост.

Самата Коко в профила си в Инстаграм има поредица от други текстове, които имат политически акцент, но както самата тя коментира – не акцентират само на политиката, а могат да бъдат свързвани и с всички останaли сфери в нашия живот. 

 

coco-topmoda-5 coco-capitan-topmoda-1coco-topmoda-bg-3 futurecoco-capitan-5 coco-capitan-topmoda-2

Коментари