Грандиозен коафьорски спектакъл от SELENA ES

 

Най-интересното модно събитие от изминалата седмица бе дебютново тренд шоу на SELENA ES –  SELENA MOViE YOUR HAIR, което се проведе на 5 октомври в  Rainbow Plaza.

21_selena-movie-your-hair-trend-show-2017Kоафьорският спектакъл, вдъхновен от филма „Селена“ (1997), впечатли с пъстра комбинация от кино, козметика, фризьорство, музика и танци. В самото начало младата поп дива Дара се превъплъти в ролята на певицата Селена и откри спектакъла със специално подбрана визия, вдъхновена от филма.

2_selena-movie-your-hair-trend-show-2017Артистичният екип на SELENA ES и гост фризьори представиха актуалните тенденции в косите за 2017-та година. Трейнърите на Академия SELENA ES – арт-директорът – Милен Илиев, фризьорът от водещия български сериал “Под Прикритие” – Любомир Петров, фризьорът-любимец на всички топ модели – Калин Велинов и фризьорът на Голди Хоун и други известни световни поп изпълнители – Николай Колев, превърнаха четири ретро визии от филма в модерни на сцената по време на шоуто. Коафьорите  представиха общо 17 ъндърграунд визии с улична европейска мода за по-различните млади хора, която може да се покаже в големите европейски градове – Лондон, Берлин и др.

На сцената бяха демонстрирани разнообразни Rainbow Color-техники и много фантазия в цвят и форма. За 4_selena-movie-your-hair-trend-show-2017първи път в България беше показано боядисване с пиксел техника, а всички цветове са от ново поколение на основата на полизахариди. Водещото цветово оформление е цветната дъга с акцент върху светло синьото и розовото, като символ на равнопоставеността на половете. Цветовете са експанзивни и искрящи, с тях се подчертават детайли, създават се линия и форми в цвят, а целта е, да се избяга от сивотата на ежедневието. Прическите са вдъхновени от разчупените форми и от края на 90-те години на XX век, когато е създаден филма „Селена“.

20_selena-movie-your-hair-trend-show-2017Тенденциите в прическите показаха още водещи коафьори в страната – гост-фризьори на SELENA ES. Сред тях бяха Тодор Тошев и Евгени Петров, поставили началото на съвременното фризьорство в България; Димитър Петров от салон „Бютифул ейнджъл”, гр. Русе, който направи мъжка прическа, вдъхновена от последния стайлинг на Джъстин Бийбър с техника ъндъркът; Йордан Петров-Майната, от салон „Хеър Шоп”, гр. София, който показа подстригване, етажиране, дискънект със запазване на дължината; Николай Стоянов, част от екипа на SELENA ES, показа два модела; Анатоли Велев от гр. София представи елегантен кок, задължителен аксесоар към вечерния стайлинг на една жена. Техниката е изчистени линии, меки детайли, които показват индивидуалността на жената; Калин Иванов от салон „Дама Пика”, гр. Враца, показа модел вдъхновен от въображението, ентусиазма и емоцията.

11_selena-movie-your-hair-trend-show-2017 16_selena-movie-your-hair-trend-show-2017 14_selena-movie-your-hair-trend-show-2017

SELENA ES представи и тенденциите за 2017 г. в маникюра, подготвени специално за шоуто от Катя Райкова.

Сред гостите, които уважиха събитието бяха представители на фризьорския бранш от цялата страна, партньори и приятели на SELENA ES, както и: Боряна Баташова, Наталия Гуркова, проф. Любомир Стойков, Стела Йорданова, Йордана Димитрова, Ирина Папазова, д-р Ходор Факих, Росица Стойчева, Вили Боршукова, Радослава Минчева и Славка Занева, Иво Танев, Елена Ангелова, дизайнерите Йорданка Чернаева, Росица Рангелова, Теодора Спасова, Меги Петкова и много други.

29_selena-movie-your-hair-trend-show-2017 24_selena-movie-your-hair-trend-show-2017  28_selena-movie-your-hair-trend-show-2017       Водещ на събитието беше актьорът Бойко Кръстанов. А за пренасянето на артистичната атмосфера от филма на сцената допринесоха и танцьорите от „Денс Стейшън“, които също бяха с визии, вдъхновени от „Селена“.

На финала на коафьорския спектакъл: SELENA MOViE YOUR HAIR с торта и много букети на сцената беше отбелязан и личният юбилей на Елена Стефанова, мениджър на SELENA ES. Тя благодари на целия екип, реализирал шоуто и на голямото семейство на SELENA ES, създадено от нейните родители Вера и Стефан Георгиеви.

1_selena-movie-your-hair-trend-show-2017SELENA ES е семейната фирма с над 15 години опит в дистрибутирането на професионални продукти, козметика, уреди и аксесоари за фризьорски салони на българския пазар. Компанията е официален представител за България на над 12 марки със световно доказано качество, сред които: FarmaVita, Jungle Fever, OPI, JOICO, BaByliss PRO, MONTIBELLO и други. SELENA ES има над 10 офиса в най-големите градове в България и чрез своите търговски представители покрива географски цялата територия на страната. Академия SELENA ES подготвя висококвалифицирани кадри в сферата на маникюризма и фризьорството.

 

Фото: © Иван Коловос

 

Коментари