Филмовата космическа сага „Междузвездни войни” завладяла целия свят, оставя своя отпечатък и върху модните тенденции. Звезден прах, космически цветове, интергалактически елементи – всичко, от което имате нужда, за да направите също толкова завладяващ и външния си вид.  Световно известни модни колекции тотално ни пренасят в космоса.

Напълно в синхрон актуалните космически елементи ни напомнят за неспиращото усъвършенстване на новите технологии, както и за динамиката на модерния ни свят.

Дузина известни личности залагат именно на такава визия. Умело намират баланса между комфортното и бягството от ежедневна скука. Уроци по галактичен стил можем да получим от  модната икона Бионсе,  както и от Дженифър Лопез, Селена Гомес и други.

Звездни елементи откриваме и в новата колекция на популярна модна личност у нас, от не отдавна и дизайнер – Златка Райкова.

За да сте в крак с галактическата тенденция ще ви издадем няколко ключови щрихи, които не трябва да забравяте да следвате, за да блестите като  „супернова” навсякъде.

Популярните цветове са  електриково  сиво , сребърно, маслено зелено, наситено лилаво и черно. Могат да бъдат използвани както за основна линия, така и като акцент. Позволени са дори ексцентричните съчетания по между им.  Да не забравяме и силното присъствие на всякакъв тип глитъри, пайети и камъни, които създават космическо усещане.  Геометричните фигури са на почит, както в облеклото, така и в бижутата.  Триъгълници, петолъчки, квадрати и всякакви други причудливи форми с остри краища. Силен акцента са и принтове с  планети и звезди, а тотален хит станаха роклите и суитчърите с космически принт.

Предимно използваните материали са метал, кожа, големи камъни и сребро.  Често срещана е  комбинацията на черни камъни с метални верижки.  Няма място за деликатни и почти губещи се от погледа аксесоари. Във всички дизайнерски колекции присъстват масивните бижута. Тенденция например  са обеците със заострени ръбове, триъгълни форми и висящи кожени ресни. Колиетата са дълги, стигащи малко под гърдите, като най-често имат стъпаловиден вид или причудлива абстрактна форма.  Често използвани в бижутата от този вид са меланитът и пиропът – разновидности на граната. Освен, че изглеждат ослепително, за тези камъни се знае, че улавят енергията и я съхраняват.

Разбира се препоръчваме да не комбинирате в облеклото си  едновременно всички космически елементи.  За следващото парти съветваме да  изберете дълъг  гащеризон   с “V” – образно остро деколте, в комбинация с масивни дълги обеци и електрикови сиви кецове.  Ако все пак решите да заложите на „изпитана” визия –  достатъчно е да облечете изчистена черна рокля и да добавите интересно колие за акцент.

Коментари