Предприемчивост е новото секси! – Евелина Деведжийска за Topmoda.bg

Септември в модата е като януари за новата година – нови колекции, нови лица, ново вдъхновение и нова ексклузизвна секция на Topmoda.bg.evelina-devedzhiiska-topmodabg

Дойде време да представим и втория ни специален гост, а именно красивата и предприемчива
Евелина Деведжийска
, която даде за нас за първи път интервю и ще говори за модата от първо лице.

Евелина се занимава от години с мода – има собствен бутик, а освен това има опит и неповторимо усещане за стил, коет о я прави и изключителен стилист..

Какви са модните тенденции в момента? Трудно ли e да се прави моден бизнес в България? Какво означава за една жена да бъде силна, независима, предприемчива и… майка? 

Отговорите на тези и още въпроси… от самата Евелина

 

#Topmoevelina-devedzhiiska-topmodabgda.bg: Издай ни малко за себе си!

Евелина: Здравейте, казвам се Евелина Деведжийска и с удоволствие ще ви открехна завесата на моя шарен свят. Защо шарен ли? Ами защото не се сещам за друга дефиниция описваща най-точно случващото се около мен. Увличам се по мода във всичките й форми, обожавам да снимам и да се снимам, зареждам се със спорт и разходки сред природата. В свободното си време се разтоварвам правейки бижута от естествени камъни. Общо взето около мен е пъстро и забавно.

  Около мен е пъстро и забавно!

 


#Topmoda.bg: Това е първата ни среща и преди да се потопим в мода, нека те питаме първо как си?

Евелина Деведжийска : В момента съм на възраст, на която се чуствам страхотно в кожата си. Спрях да навършвам години и започнах да сбъдвам мечти. Сега съм изцяло погълната от новото си начинание, от скоро имам моден бутик, в който влагам цялото си сърце и внимание.


this-way-that-way-another-way-road-signs

#Topmoda.bg: Какво или пък кой те вдъхнови да стартираш своя моден бизнес?

Евелина Деведжийска : Създадох го в момент, в който бях на кръстопът, трябваше да  избера с какво да се занимавам, за да продължа напред и да бъда независима. За мен беше важно да избера нещо, което да е интересно и с което да ми бъде приятно да се занимавам, така се роди идеята за бутика. Тъй като имам опит в тази сфера ми се стори най-логично да продължа в тази посока и не съжалявам за избора си.


#Topmoda.bg: Как определяш своя бранд?quality_control_starts_at_your_front_door

Евелина Деведжийска : Брандът ми се отличава с високото качество на стоките и възможността да намериш на едно място облекло и аксесоари както за свободното време, така и за делова среща или вечерно парти.


#Topmoda.bg: Как опитът ти като купувач ти помага да оформиш своя бранд?

Евелина Деведжийска: Аз като всяка жена обожавам да пазарувам и се старая да се вглеждам в детайлите, за да мога да предложа на своите клиенти всичко, което би направило пазаруването в моя магазин лесно и приятно. Имайки предвид забързаното ежедневие и липсата на достатъчно свободно време на клиентите ми, реших да създам онлайн магазин, в който те лесно и бързо да могат да избират и пазаруват дрехи за себе си и своите близки.


#Topmoda.bg: Кое беше най-голямото предизвикателство докато се наложиш?

Евелина Деведжийска: Най-голямото предизвикателство беше в това да запозная повече хора със съществуването на магазина, тъй като местоположението му не е на така наречените търговски улици или в някой от столичните молове. В такива случаи работа върши добрата реклама и аз концентрирах вниманието си в тази посока.


#Topmoda.bg: Трудно ли е да се прави моден бизнес в България?

Евелина Деведжийска: Да, трудно е! Има пренасищане и конкуренцията е ожесточена, но когато човек е упорит и има ясни идеи и цели нещата се получават.


#Тopmoda.bg: Как успяваш да бъдеш успешна на два фронта – като майка и моден предприемач?

Евелина Деведжийска: Благодаря за въпроса! Много съм щастлива, че имам една вече пораснала дъщеря, която е моето всичко. Малката разлика в годините ни ни прави много близки, тя е моят най-добър приятел, моя упора и доста често е моя най-голям съдник. Радвам се, че е до мен и в това мое начинание и участва във всички процеси свързани с магазина.


#Topmoda.bg: Как подбираш артикулите си?

Евелина Деведжийска: Аз държа много да видя артикулите наживо преди да направя поръчка. Обикновено посещавам шоурум, в който мога да разгледам детайлно всяка дреха и аксесоар.


#Topmoda.bg: Какви марки предлагаш в своя бутик?

Евелина Деведжийска: Марките, на които съм се спряла са изцяло италиански:

#TAKESHY KUROSAWA за смелия мъж, който няма начин да остане незабелязан;

#ROBERTA BIAGI за стилната и изискана дама;

#DENNY ROSE, #ALMAGORES I GAUDI за ежедневието и вечерното парти.

И нашата гордост – испанските дизайнерски шапки #XTRESS EXCLUSIVE , които са перфекния завърършек на всяка визия.

takeshy ♥  xtress-exclusive-topmodabg ♥

roberta-biagi-topmodabg-2016 ♥ 

denny-rose-topmodabg ♥ lbd_gaudi_fw1617_en  ♥ 


#Topmoda.bg: Кой пазарува повече – мъжете или жените?Couple Carrying Shopping Bags in Mall

Евелина Деведжийска: Обратно на първоначалните ми очаквания – мъжете не отстъпват на жените. Те са много активни и доста по-суетни от жените. Прекарват повече време пред огледалото, но и се допитват и доверяват по-често до мнението и съветите ми.


#Topmoda.bg: Какво обикновено обличаш по време на работа?

Евелина Деведжийска: В момента се обличам с дрехите на марките,  които предлагам и се чуствам страхотно. Най-често в ежедневието ми съм с любимите си дънки и тишърти.


#Topmoda.bg: Как описваш своя стил? Кои черти от характера ти изразяваш чрез стила си?

Евелина Деведжийска: Обичам да съм смела и да ексериментирам в облеклото си. Голямо влияние ми оказва настроението, в което се събуждам сутрин, за да избера какво точно да обdifferent-topmoda.bgлека. Няма цвят, който да не мога да си представя върху мен.

 

“Обичам да съм различна.”

 


#Topmoda.bg: С какво си се сблъсквала по пътя към своя моден успех?

Евелина Деведжийска: За съжаление се сблъсках с много отрицателна и негативна енергия. Загубих много приятели по пътя към успеха, за които не съжалявам, защото явно не са били истински.  За моя голяма радост, животът ме срещна с много нови и интересни хора, които са добри и искрени…

Взаимно се подкрепяме и вървим по пътя напред!


#Topmoda.bg: Има ли нещо, коетокъм момента искаш да правиш по различен начин?

Евелина Деведжийска: Не мисля, че бих променила нещо, имам ясен план и цели, които следвам.


#Topmoda.bg: Кое е най-ефективното нещо, което ти помага да развиваш и разрастваш своя бизнес?

Евелина Деведжийска: Най-важното и работещо средство за развитие на бизнеса ми е рекламата. Често се допитвам до експерти в областта и използвам различни платформи, с които рекламирам магазина си. Вълнувам се, когато мога да се погрижа за стайлинга при реализация на различни проекти и често го правя.

#Стайлинг в клипа на Ангел, с участието на Светлана Василева.


#Topmoda.bg: Какво би посъветвала някой, който сега стартира подобен бизнес?

Евелина Деведжийска: Точна рецепта за успех няма. Бих посъветвала всеки начинаещ да е смел и упорит. Важно е да бъде добре информиран и да бъде реалист в очакванията си.


#Topmoda.bg:Каквоwith_svetlana_vasileva за теб е стилът?

Евелина Деведжийска: Чрез стила си изразявам своята същност, емоции и настроение. А аз се определям като интересна и емоционална.

Стилът ми никак не е скучен!

 

Снимка:  Евелина – #Backstage от снимачен ден на Ангел за неговия клип към песента “Прав ти път”, с участието на Светлана Василева.


#Topmoda.bg: Водиш ли се по модни тенденции, когато избираш облекло за себе си?

Евелина Деведжийска: Разбира се вълнуват ме модните тенденции, но не робувам на тях. Никога не бих купила за себе си нещо, което не харесвам само защото е модерно.

“Обичам да експериментирам, но винаги се съобразявам с фигурата си.”

evelina-devedzhiiska-topmodabg   eva-2


#Topmoda.bg:Кажи ни една тенденция за сезон Есен/Зима 2016?

Евелина Деведжийска: Най-актуалният и модерен цвят за сезон есен/зима 2016 е цвят  “Синьо крайбрежие”.

Другият интересен цвят е в сивата гама и се нарича “Шарксин”, в превод “акулова кожа”.

vogue-balmain  vogue-fendi-2017 vogue-christopher-kane

Снимки: VOGUE


#Topmoda.bg: Обичаш ли аксесоарите и каква част от облеклото трябва да заемат според теб?

Евелина Деведжийска: Обожавам аксесоарите! Те са вълшебството, което може да промени тотално всяка визия. При тях също е важна смелостта и въображението, но пък резултатите при добре подбрани аксесоари са винаги впечатляващи.


#Topmoda.bg: Кажи ни една тенденция, която мразиш?

Евелина Деведжийска: Чак да мразя… не, наистина, няма такава, която да не мога да приема и напълно да отрека.


#Topmoda.bg: Може ли да се каже, че бюджета е определящ и основен за добрата визия?

Евелина: Не, в никакъв случай бюджетът не е водещ. С въображение и вкус можем да подбираме дрехи и аксесоари, с които да изглеждаме стилни и красиви. Важно е излъчването на човека. Хубаво е да сме уверени и да се чустваме добре в кожата си, тогава и околните ще ни възприемат добре.


#Topmoda.bg: Направи една визия специално за Topmoda.bg от Backstage Fashion?

 

backstage-fashion-vision-topmodabg backstage-fashion-vision-topmodabg backstage-fashion-vision-topmodabg

Визии:

  1. Пола и риза от ROBERTA BIAGI
  2. Рокля от ROBERTA BIAGI
  3. Риза от ROBERTA BIAGI

#Topmoda.bg: Обичаш ли да се осамотяваш сама със себе си и кое е тайното ти място?

Евелина Деведжийска: Да, често имам нужда да остана сама със себе си и да подредя мислите си. Нямам тайно място. Това може да е  вкъщи на дивана, докато шофирам или на разходка в парка. Определено обичам да си подарявам такива моменти.


#Topmoda.bg: Кой ти е любимият цвят?yellow-color-topmodabg

Евелина Деведжийска: Труден въпрос, харесвам много цветове, но имам слабост към жълтото.

 


#Topmoda.bg:Какви са бъдещите ти проекти?

Евелина Деведжийска: В момента работя върху създаването на онлайн магазин, който скоро ще бъде факт… Разбира се, не липсват идеи и предложения за участие в интересни проекти, но засега ще ги запазя в тайна.


3d technology

#Topmoda.bg: Пътуваш ли често?

Евелина Деведжийска: Да, това е моята страст, обожавам да пътувам! Правя го често и колкото по-далечна дестинация избера, толкова по-добре се чуствам.

 

 


#Topmoda.bg: Кое е мястото, на което си била те е впечатлило най-силно и с какво?

Евелина Деведжийска: Най-пленяващо и вълнуващо за мен беше посещението ми в Доменикана. Бих се връщала многократно, слънцето и морето ме зареждат с положителна енергия и емоции.

Evelina-domenikana-topmodabg Evelina-domenikana-topmodabg Evelina-domenikana-topmodabg

Evelina-domenikana-topmodabg

 

 

#Topmoda.bg:

“THIS GIRL IS ON FIRE!”

 

 

 

Снимки: Личен архив на Евелина от Доменикана.


Как изглежда магазин BACKSTAGE FASHION INSIDE & 

photo-3 photo-2 photo-1

 OUTSIDE14397423_10202353301551226_1183628049_n

Адрес: гр. София, бул. България 60А

Работно време: 10:30-19:30ч.
facebook-topmodabg

/backstagefashionbg

 

instagram-topmodabg  @backstage_fashionbg

 


Благодарим ти, мила Евелина! Прекрасна си и с нетърпение очакваме новите колекции в магазина ти!

Topmoda.bg те държи под око! :))

Коментари