Тук и сега с Етиен Янев!

Модата е начин на мислене, модата е движение, модата е отношение…

Мода в различни измерения – точно това се старае да показва Topmoda.bg.  

За една различна мода – модата в комуникациите, си поговорихме с експерта по комуникации – Етиен Янев. 

За Topmoda.bg беше истинско удоволствие да събеседва с Етиен, затова ще споделим с теб част от най-интересното в разговора ни. 


Етиен Янев е експерт по комуникации, с над 7 годишен опит  в сферата. Завършил е ПР в Софийския университет, а към момента завършва магистър по Дигитален маркетинг в Шефилдския университет. На два пъти е избиран сред най-добрите студенти в България в направление “социални науки”. В кариерата си е работил като ПР, водещ в телевизионно предаване, а понастоящем е ръководител на маркетинговата дейност на водеща транспортна фирма в София. През тази година е избран и за модератор в най-големия студентски кампус – RANEPA Summer Campus в Русия.

etien-yanev-for-topmodabg

#Topmoda.bg: Променил ли се ПР-ът oт старта на кариерата ти до момента?

Етиен Янев: Промени се не само ПР-ът, промени се комуникацията между хората. Дигиталните платформи я направиха по-измерима, достъпна и глобална.

Но също така интернет информацията започна да крие и повече
рискове, защото може да бъде трудно контролируема и дори digital-world-topmodabgвредна. Пред ПР-ите и маркетолозите задачата стана по-отговорна – те трябва да са готови да реагират по всяко време на денонощието, защото Интернет  не спи, той ражда новини във всяка една секунда. Хората започнаха да общуват с машини, с един клик от смартфона си контролират целия си дом, работа и т.н.

Всичко това се случва пред очите ни, а до скоро звучеше само като научна фантастика.


#Topmoda.bg: Какво би посъветвал някой, който има интерес към тази сфера и иска да стартира
кариера като ПР?

Етиен Янев: Да стартира още днес и сега, да не разчита the-time-is-now-topmodabgединствено на университетска диплома. ПР-ът е работа свързана с хора, с комуникация, с интереси. Умението да общуваш и насочваш енергия към правилната аудитория се надгражда, учи се с практика. Бих посъветвал също така да се чете подходяща литература и да се следи развитието на технологичния сектор, за да се улавят новите тенденции.

И не на последно място – да не забравяме да бъдем честни и човечни.   

       “ТHE TIME IS NOW!”     


#Topmoda.bg: Koя част от работата ти е най-провокираща и предизвикваща?

Етиен Янев: Тази част от работата ни е свързана генерално с дигиталната промяна, която обхваща ежедневието ни. Нейното влияние се увеличава във всички сфери, не само в тази на комуникациите. Трябва да бъдем визионери. Спомням си, че преди 7-8 години имах концепция за очила с добавена реалност, но не разполагах със средства за да я реализирам. Знаете, че към момента много от технологичните гиганти разполагат с такива. Ценният урок е, че промяната в днешния глобален свят е много по-бърза от идеите ни, затова трябва да действаме светкавично, да анализирамае новите трендове, за да бъдем успешни.


#Topmoda.bg: Какво мислиш за развитието на ПР в модната индустрия? За какво се грижи един моден ПР и защо има нужда от него?

Етиен Янев: ПР-ът е необходим във всяка сфера, модната индустрия не прави изключение. Според мен основната роля на ПР-а е да “вдъхне живот” на продукта, да изгради лоялност, уникално усещане и добавена стойност, които потребителите да припознават в себе си. ПР-ът е необходим и в кризисни ситуации, а от такива никой не е застрахован, особено в модната индустрия.


#Topmoda.bg: Kaк трябва да се държи една звезда? Какво прави звездата звезда?

Етиен Янев: За мен “да си звезда” означава да бъдеш пример за подражание. Така е в чужбина. Световните знаменитости са следвани от милиони хора за начина си на поведение, обличане, маниери, вкусове и т.н. Хората просто искат да бъдат като тях. В България през последните години много започнаха да се бъркат понятията “звезда” и “популярна личност”, а разликата е точно в етикецията, за която говоря.


#Topmoda.bg: Как преминава една типична седмица за теб?

Етиен Янев: Всяка седмица е пъстра и изпълена с нови емоции.

Не съществува понятие като “типична” (смее се).

Общото са многото срещи с интересни хора. Това ме зарежда много.


#Topmoda.bg: Какво е необходимо на един бранд, за да задържи позиции?

Етиен Янев: Не мисля, че има една работеща формула, защото съставните части за всяка индустрия са различни. Със сигурност обаче можем да говорим за: презентация, конкурентни цени и качество на продукта. Брандът трябва да се отличава с уникална добавена стойност и също да създава екосистема за последователите си, в която да общува с тях. Емоционалният контакт, разбира се, си остава на върха на пирамидата.


#Topmoda.bg: Какво означава онлайн присъствието за хората от модния бранш?

Етиен Янев: В общи линии присъствието онлайн за хората от модния бранш, а и не само, е възможност за създаване на нова уникална медия, чрез която да промотират дейността си, да достигат до повече последователи, да се представят в светлината, в която желаят. Не е тайна, че вече всеки потребител на глобалната мрежа е самостоятелна медия и редактор на съдържанието си. Всеки споделя информация, за да изглежда умен, успешен и харесван, и това е съвсем нормално. 

     “I AM MEDIA”     


#Topmoda.bg: Какви са модните тенденции в ПР-а?

Етиен Янев: Повече видео съдържание за сметка на текст. 

Повече блогове за сметка на рекламни съобщения.


#Topmoda.bg: Къде може да те открие обикновено човек?

Етиен Янев: Едва ли има такова универсално място (смее се), но в момента строя своя нов дом в киберпространството – www.etienyanev.com. Това ще бъде личният ми блог, на който ще пиша за любимите си неща: дигитален ПР, технологии, предприемачество и др. Ще се старая да бъда винаги на разположение за въпроси.


#Topmoda.bg: Къде намираш спокойствие и уединение?dsc_7447

Етиен Янев: Не съм фен на спокойствието, обичам шумния град.

Често намирам уединеие, като чета любима книга в някой оживен парк.

Също съм и страстен геймър (смее се). Обичам да разтоварвам с футболни симулатори като Pro Evolution Soccer.


#Topmoda.bg: До колко модата е част от ежедневието ти?

Етиен Янев: Смятам, че модата е достатъчно важна част от ежедневието ми, дава ми нужната увереност. Хвърлям поглед и върху модната сцена в България и чужбина.


#Topmoda.bg: Кажи ни кои са любимите ти лейбъли?

Етиен Янев: Моето място е магазин Backstage Fashion в София и техният подбор на лейбъли. Също пазарувам от групата на LPP – Cropp, House и Reserved.


#Topmoda.bg: Имаш ли време за спорт? Какво спортуваш? 

Етиен Янев: Фитнес и футбол за здраве.


#Topmoda.bg: Имаш ли максима, която следваш?

Етиен Янев: Мисъл, която мой преподавател е чул в Африка и сподели с мен – “Even if you fall, you can still dance like a king!”.

Напомня ми никога да не се предавам.


#Topmoda.bg: Изброй ни 5 свой странности по време на работа? 

Етиен Янев: 5 са твърде много (смее се), но обичам да работя с включена музика на колонки или слушалки.


#Topmoda.bg: За какво мечтаеш?

Етиен Янев: Обичам да мечтая. Това дава усмивка на всеки нов ден. Позитивен човек съм. Мечтая ден за ден и сега мечтите ми са свързани с успешното реализиране на проектите, които съм стартирал.


#Topmoda.bg: Как си представяш стайлинга на своята половинка?

Етиен Янев: За една дама е важно да се грижи за начина, по който изглежда. Нямам конкретни представи и очаквания, но стайлинг, в който тя се чувства уверена и щастлива.


#Topmoda.bg: Какви са предстоящите ти проекти? etien_and_emil_dimitrov

Етиен Янев: Забъркали сме много изненади с моя колега Емил Димитров. Усилията ни най-вече са насочени в нова онлайн платформа, която ще предложи нещо нестандартно и уникално на младите ни зрители, които се вълнуват от света на технологиите. Става въпрос за качествено видео съдържание, но към момента повече не мога да разкрия. Работя и по други проекти – може скоро да се завърна на екран.                                                                                                          

      Очертава се силен сезон!   


#Topmoda.bg: Пожелай нещо на Topmoda.bg!

Етиен Янев: Пожелавам ви да продължите да бъдете иновативни и нестандартни в подхода си. Чета с интерес вашите материали и ви желая успех!

 


etien-for-topmodabg

Свържете се с Етиен!

Личен блог: www.etienyanev.com

Fаcebook Personal Profile: /eyanev

Facebook Offical Fan Page: /etienyanev

Instagram Profile: @etienyanev

LinkedIn: /etienyanev

 

 

 


 

Коментари