Елена Яръмова – успешна, нежна и обичаща

“Как тревожно е да си жена.
Красота и усмивка да бъдеш
Сред всекидневния сив кръговрат
Вярност – срещу изменчивия вятър,
Нежност – в загрубелия свят”
 
 Из “Жена” от Блага Димитрова

Днес думите на Блага Димитрова звучатElena-Yaramova-for-topmoda-bg-march-2017-2 все по-уместно…

В динамичното и напрегнато съвремие жената все повече трябва да отстоява себе си.
Но в опитите да бъде все по-еманципирана не губи ли най-голямата си сила – своята женственост?

Каним ви на среща с една жена, успяла да запази нежността си по пътя към професионалния триумф.
Тя доказва, че да си успешна и да бъдеш майка и любима е възможно и в наши дни.

Каква е тайната? Може би, да обичаш и да бъдеш обичана…
Същността на жената е любов – тя е извор на живот.

Как изглежда жената зад професионалиста от телевизионния екран?
Какво обича, какво я прави щастлива, какво е важно за нея?

В най-нежния месец от годината за нас е удоволствие да разговаряме с Елена Яръмова –  една щастлива и неподправена жена!


Topmoda: Най-милият подарък, който си получавала за 8 март?

Елена Яръмова: Разбира се, че картичките направени с много любов и вълнение от дъщеря ми Александра. За всяка една майка това са ценни мигове, които никога не се забравят.

Elena-Yaramova-Ali-topmoda-bg Elena-Yaramova-Ali-topmoda-bg snimka 3


Topmoda: Kакво от детството ти оказва влияние върху живота ти на зрял човек и в този смисъл коя е нишката, която би искала да вплетеш в живота на твоите деца?

Елена Яръмова: Имах прекрасно детство. Благодарна съм на семейството ми за любовта и възпитанието, което  дадоха на мен и брат ми. Те ни научиха, че най-важното е да бъдеш добър и почтен човек. Това е най-важното и за нас с Алекси ( б.а.- Алекси Сокачев). Да покажем на дъщеря ни Али как да бъде добра, честна, смела, справедлива и търпелива. Децата копират родителите си и ние се стараем всеки ден да даваме пример с нашите постъпки.

Елена прекарва всяка свободна минутка със своята дъщеря Али. Много обичат да се разхождат и да разговарят на различни теми. Вкъщи гледат заедно филми, а след това обсъждат кое е правилно и кое – не. Али  е наследила любовта към книжките от своите майка и баща и често вкъщи чете на глас. Тя е само на 8 години,  но влага много старание и придава на приказките живот, като ги разказва емоционално и с различна интонация. В момента Али и Елена четат заедно „Малкият принц”, която е и любимата книга на Елена.

Topmoda: Какви са страховете ти като майка?

Елена Яръмова: За съжаление с всичко, което се случва по света, няма как да не се притесняваш. Да бъдеш майка е благословия и най-голямата отговорност. Важното е да сме позитивни, да не допускаме страхът и притесненията да превземат ежедневието ни.


Topmoda: Компромисът – проява на женска слабост или мъдрост?

Елена Яръмова: Всеки прави малки компромиси, но е важно на каква цена и да не измениш на себе си. В живота понякога се налага да отстъпим една крачка назад, за да  направим след това две крачки напред.


Topmoda: Какви качества трябва да притежава една жена, за да бъде успешна?

Елена Яръмова: Да бъде себе си и да не спира да вярва в чудеса…

Topmoda: В историята на човечествотоElena-Yaramova-for-topmoda-bg-march-2017-3 изключителни жени са променяли събития, вкусове, нрави. Ти би ли споделила име, което те вълнува по специален за теб начин?

Елена Яръмова: Харесвам много Елизабет Баварска, а също така и Летисия Ортис. Впечатлена съм от отношенията между Летисия и краля на Испания  Фелипе, които въпреки етикета, прекарват много време заедно като обикновена двойка, ходейки на кино или пък разхождайки се влюбено за ръце.

Topmoda: Питала ли си се коя е личната ти мисия в живота?

Елена Яръмова: Ако си почтен и добър човек, тогава ще можеш да бъдеш и полезен на обществото . Най-важното е да не забравяме, че преди всичко сме хора и трябва да бъдем човечни. Ако допринесеш за една усмивка, за една сбъдната мечта, значи има смисъл в това, което правиш.

Topmoda: За теб като жена е важно…

Елена Яръмова: Да обичам и да бъда обичана. Щастлива съм за всеки един вълшебен момент с моето семейство.

Разходка привечер край морето е един от любимите моменти на Елена и семейството й. Обичат да слушат шума на вълните, да се наслаждават на летния бриз и минутите, прекарани заедно. Морското крайбрежие е любимо за тях, а с особено вълнение ни разказа за свои щастливи моменти на гръцките острови. 


Topmoda: В миналото си спортувала интензивно, сега остава ли ти време за спорт?

Елена Яръмова: През тази тежка зима бях оставила спорта на заден план, но сега отново започнах да плувам. С удоволствие ходя на водна аеробика и на танци. С дъщеря ми Али обичаме да танцуваме у дома и да си правим пижамено парти.


Topmoda: Какво за теб е спортът: потребност, начин на живот, професия ? Има ли той запазено място в твоя личен живот?

Елена Яръмова: Спортът е емоция. Беше важна част от детството ми, а после се превърна и в моя професия.


Topmoda: На какво те е научил спортът?

Елена Яръмова: Волейболът ми даде незабравими емоции. Да се състезаваш, да побеждаваш, да играеш в отбор. Научи ме да бъда отговорна, дисциплинирана и да оценявам най-малките неща.


Topmoda: Какво промени у теб работата в телевизията?

Елена Яръмова: Започнах стаж в спортния отдел на bTV, когато бях на 19 години. Така това предизвикателство се превърна и в моя професия. Запознах се с много хора, но най-важното – промени живота ми като срещнах любовта- Алекси.


Topmoda: До колко даваща и взимаща е телевизионната среда?

Елена Яръмова: Вдъхновението да избера тази професия е моят дядо Хари Яръмов – едно от големите имена в българската журналистика. Още от малка той ме водеше със себе си на събития, които отразяваше. За мен той е един истински пример какво е да работиш със сърце и желание. Неговата отдаденост и начинът, по който разказваше човешките истории, ме вдъхнови да поема по неговия път. Така че, тази професия ти дава шанса да помагаш. Какво взима? Взима от личното ти време.


Topmoda: Защо е важно да сме информирани?

Елена Яръмова: За да знаем какво се случва около нас, защото живеем в много динамично време. Всекидневно сме заливани от много информация, но човек трябва да знае как да я отсява и на какво да вярва.


Topmoda: Какъв е стилът ти извън телевизионния ефир? Какви дрехи харесваш?

Елена Яръмова: Аз съм една съвременна работеща майка и високите токчета ги оставям основно за ефир. Разбира се и за вечерите, когато излизаме с приятели. Харесвам спортно-елегантния стил. Най-удобно се чувствам в дънки, сако и кецове.


Topmoda: Как си представяш перфектната за теб почивка?

Елена Яръмова: Александра, Алекси и аз на вълшебно пътешествие. Много обичаме да пътуваме. Обожаваме Италия, а аз съм влюбена в Тоскана…   

Елена сподели още, че пътешествие с кола през Тоскана е като истинска приказка за нея. Влюбена е не само в Тоскана, но и в цяла Италия, заради историята, вкусната кухня и ароматното кафе. Самата тя обича вкъщи да приготвя традиционна италианска паста, спагети или пък пица. А на кафето отделя специално внимание, като пие бавно и се наслаждава на аромата му.  


В края на срещата ни Елена ни подари няколко мига, които фотографът Таня Маркова успя да запечата в красиви фотоси. Насладете им се! 

 ⇒ На още от красивите фотографии на Таня Маркова може да се насладите в сайта й – > https://tanyamarkova-photography.com/

Коментари