Дворци-хотели – вековна пищност и изящен модерен лукс

Вековна пищност, изящен лукс и опияняващ аромат на история пазят дворцовите сгради в Европа.

С изискан стил и гостоприемство, част от тях днес ни посрещат с отворени врати, за да изживеем един неописуем престой сред живото наследство на дедите ни.

Повече от 70 дворцови сгради днес са превърнати във величествени хотели, носители на автентичния на дух на страната, в която се намират. Част от тях дори често биват превръщани в снимачна площадка на мащабни филмови продукции.

7 от многобройните исторически забележителности, ще ви впечатлят със своята комбинация на вдъхновяваща историческа архитектура и модерен шик.

Le Palais Art Hotel Prague, Прага 


Le Palais Art Hotel Prague  е построен през 1897г. като дворец и е един от най-впечатляващите примери на архитектура в стил  Бел епок, датирал между  Френско-пруската война (1871 г.) и началото на Първата световна война (1914 г.) 

Към днешна дата хотелът разполага с най-голямата постоянно изложена колекция на оригинални графики Le Courbusier в Европа, както и с колекции на чешки художници като Miloš Reindl, Pavel Skalník, Luděk Marold. Тук могат да се видят и творби на Lea Vivot, Jadran Šetlík и Gordana Turuk.

Освен за ценителите на изкуство, хотелът примамва и с неповторимия вкус на пражката бира.

 

Waldorf Astoria Amsterdam, Амстердам


Веригата на Waldorf Astoria събира от години политическия елит от Европа.  

Хотелът се състои от 6 величествени двореца от 17-ти век, разположени по протежение на канала Херенграхт, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Waldorf Astoria Amsterdam е 5-звезден хотел  и се намира в сърцето на града, само на 150м от оживения площад Рембранд.

Pera Palace Hotel Jumeirah, Истанбул


Pera Palace Hotel Jumeirah е построен през през 1892 г. от френско-отоманския архитект Александър Валори.

Pera Palace е специална категория хотел-музей, оформен в стиловете Неоклассицизъм, Сецесион и Ориентал. 

Гостите на хотела имат удоволствието да опитат съвременна турска кухня в ресторант, носещ името на знаменитата писателка на криминални романи – Agatha.

Популярни личности от висшето общество на Истанбул, организират срещите си в чаения салон на хотела – Kubbeli Saloon, където могат да се насладят и на нежна пиано музика на живо.

 

Solar do Castelo, Лисабон


Solar do Castelo е разположен около вътрешния двор на имение от 18-ти век, в рамките на стените на замъка Свети Хорхе. Обявеният за еко-хотел Solar do Castelo разполага с множество двойни стаи в съвременен класически интериор.

 

Castello di San Marco Charming Hotel & SPA – Калатабиано, Италия


Castello di San Marco Charming Hotel & SPA е забележителен замък от 17-и век, простиращ се сред парк, с площ от 16 декара на крайбрежието.

Széll Kálmán Castle Hotel – Ратот, Унгария


Széll Kálmán Castle Hotel  е построен в края на 19-ти век и е идеалното място за хора, които искат да намерят спокойствие и тишина, в компанията на свеж въздух. Хотелът разполага с красива градина от вековни дървета.

Castle Hotel Wendorf – Вендорф, Германия


Замъкът – хотел разполага с пищни салони, красива тераса-градина с неописуема гледка и библиотека.

От 1220 -1895 мястото е било крепост на графове и рицари.

Менюто в хотела се изготвя изключително и само от натурални продукти, а за да бъдеш главен готвач в кухнята се минава през специален строг подбор.

 

Коментари