Диляна Попова – лице на сватбена колекция “Вълшебство” на Христо Чучев

Най-новата сватбена колекция на Христо Чучев – “Вълшебство”, есен-зима 2016/2017 ще омагьоса гостите на третото издание на Sofia Fashion Week.

Колекцията ще бъде показана в рамките на Haute Couture вечерта на 14.09.2016 г. в зала EFE на Hotel Marinela Sofia, когато се представя висша мода от топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа. Лице на колекцията за събитието ще  топ моделът и актриса Диляна Попова, която ще покаже първия и последния тоалет в колекцията, специално изработени за нея.

„Много съм развълнуван от предстоящото събитие. Това е първото ми участие в Sofia Fashion Week и с нетърпение очаквам да покажа най-новата си колекция. Благодаря на Диляна Попова, че прие поканата да бъде лицето на колекцията! Убеден съм, че на модния подиум ще видим много красота и интересни дизайнерски решения, а защо не и малко вълшебство…“, споделя самият Христо Чучев 

Hristo-chuchev-sfw-topmodabg  Hristo-chuchev-sfw-topmodabg Hristo-chuchev-sfw-topmodabg Hristo-chuchev-sfw-topmodabg

Фото: © Костадин Кръстев-Коко

В новата си колекция дизайнерът прави плавен преход  от елегантно подчертания силует към рокли с царствен обем. Част от моделите следват красивите извивки на женското тяло, а други изпъкват с ефирни  пищни  поли. В горната част Христо Чучев залага, както на затворена визия с дълги ръкави, украсени с дантели и камъни, така и на акцентирани, красиво оформени, деколтета и гърбове. Във всички модели е обърнато специално внимание на ръчната работа и детайлите.

Материите включват разнообразие от различни видове дантела от най-висок клас – италианска, английска, израелска, ливанска, френска кордоне дантела, както и френски тюл в телесен цвят, коприна, креп жоржет, органза и шифон. При композицията на дантелите върху роклите Христо Чучев използва атрактивните симетрични орнаменти на материите, с които постига ефектни дизайнерски решения.

Цветовете са с меко, нежно излъчване – айвъри, екрю, шампанско и праскова. Богатата и красива украса върху роклите включва: фини кристали, камъни „Сваровски”, перли, пайети, мъниста, сатенени копчета, апликации от 3D пеперуди и др.

Елегантно допълнение към сватбените рокли в колекция „Вълшебство“ са красивите воали и шлейфове, а сред новите предложения на дизайнера е воал, който пада от раменете.

Коментари