Безупречен шев и игра на цветове от Carducci

След Флоренция,Дубай,Москва,Южна Африка Carducci отваря свой представителен бутик и в The Mall София!

 

Историята на бранда


Историята на италианската фамилия започва през 1835г. с Джозуе Кардучи – поет, учител, критик и обществен деец, роден в обласcarducci-topmodabgт Пиетрасанта.

Две поколения по-късно, човекът който полага началото на модна къща Carducci е Зино Кардучи. Впечатлен от добре изглеждащите господа в костюми и усвоил текстилния занаят, в края на 40-те, Зино отваря малко ателие за мъжки облекла във Флоренция.

През 60-те години, вдъхновени от успеха на баща си, двамата синове – Лео и Давид Кардучи доразвиват марката като започват изработката на дамски дрехи, по нищо не отстъпващи на наложилите се haute couture къщи. Така в средата на 60-те братята Кардучи притежават 8 магазина в Европа и обличат едни от най-значимите имена в киноиндустрията.

Наложила се на пазара с качествени платове и луксозни стоки, Carducci разполага с производствени заводи в Турция и развита търговска мрежа в Европа, Южна Африка, Дубай и Русия.

Философия на бранда


Философията на Carducci e микс от италиански корени, безупречен шев и игра на цветове.sfw-day1-osman-uzun-topmoda.bg

Стимулирани от артистичния директор Осман Узун, колекциите са съчетание от
контрасти между спортния и официалния стил.

Съвременна и същевременно автентична Carducci въплъщава същността на италианската изработка на мъжки облекла и предлага радикално модерен подход към начина на живот.

 

 

Снима: @SofiaFashionWeek

Логотоcarducci-logo-topmodabg


Логото запазва автентичността си от края на 50-те, когато е било символ на фамилията. Братята Кардучи са го използвали като отличителен бродиран знак от вътрешната 

страна на дрехите. Изобразено в меден цвят, като естествен метал символизира произхода на естествеността на материите, а надписа наподобява стар фамилиен печат.

 

Колекция


carducci-topmodabg carducci-topmodabg carducci-topmodabg carducci-topmodabg carducci-topmodabg carducci-topmodabg

carducci-topmodabg carducci-topmodabg carducci-topmodabg carducci-topmodabg carducci-topmodabg carducci-topmodabg

Коментари