Фризьорските салони стават част от дигиталния свят

Какво бихте казали, ако личният ви фризьор ви предложи компютърна диагностика на косата и формата на прическата, преди да премине към оформянето й.

Страхотно, нали?

Така бихме елиминирали и най-малкият процент на съмнение в крайния резултат.

Ето и добрата новина – не просто ви питаме, а и ще ви докажем, че по света вече съществува такава технология, която се предлага на клиентите в салоните за красота.

Connected Haircut е дигитална концепция за подобряване удоволетвореността на клиентите, създадена от Shopper Connecté.

Как работи?


Специална програма, свързана с външно устройство, което се поставя на главата, изследва характеристиките на лицето, както и анализира структурата на косъма.

След анализа, клиентът отговоря онлайн на няколко въпроса, които ще допринесат на анлиза за по-голяма точност по отношение на поведението на косата.

connected-haircut-2

На финалната права информацията се обработва и се предоставят няколко възможности за избор на прическа.  Преди клиентът да е взел решение за новата си визия и да покаже на фризьора точно как иска да изглежда, програмата му позволява да сподели снимката си във фейсбук и да получи в реално време коментари от своите познати и приятели.

Веднъж, използвал приложението, клиентът бива вкаран в базата данни на програмата и започва да получава по избран от него начин известия за отстъпки, както и напомняния за подстригрване, боядисване и т.н

 

Коментари