Емоционално гмуркане с Ерик Зенер – картините, които трябва да видиш!

Ерик Зенер! Може би си срещала вече името му в социалните мрежи – художник, който разлива душата си в цветове и форми върху пана повече от 25 години.

Не отдавна става световно популярен с картините си, чийто основен елемент е водата.

Водата, както често можеш да прочетеш има памет и пази в дълбините си разкази. Символ е на духовното и физическо пречистване.

Ерик винаги е бил силно въвлечен в темата за връзката на човека с природата.

Освен чрез водата той изследва връзките, които са изградени и историите, които биха могли да бъдат създадени и чрез други елементи от природата.

Творбите му се простират от невинността на детството до страха от непредвидимия потенциал на човешката природа за унищожение.

Зенер се стреми да обрисува пълния спектър от чувства и следи, които  природата  оставя върху човешката психика.

 

Картините на Ерик Зенер могат да бъдат видяни главно по изложения в Съединените щати, но част от произведенията му стигат чак до далечния Изток.

На 8 септември  предстои да покаже своите последни вдъхновения на самостоятелно изложение в Ню Йорк.

 

Изключително впечатлени сме от дълбочината на картините на Ерик Зенер и особено внимание отделяме на една от тях, озаглавена с името „Как напълно да изчезнем”.

 

Ерик-Зенер-Картини-топмода

Картината улавя спокойствието на един следобед, прекарано на плажа – бягство и почивка от еднообразното ни ежедневие.

Жена плува спокойно,  в пълно опиянение  и безтегловност във водата.

Всеки замах на четката на Зенер е уловил начина, по който светлината се слива в красив танц с водата.

Необятността на океана дарява картината му  с етерично усещане.

Само една малка частица от хоризонта се вижда, водата изглежда сякаш ще погълне жената и ще отнеме всички нейни притеснения.

Водата  –  ярък символ на безгранична чистота. Светлината осветява всеки ъгъл от лицето на жената и подчертава усещането й за блаженство.

Хладните сини тонове пък контрастират и ни носят напомняния за тъга. Въпреки спокойното разположение на жената във водата,  едно облаче в ясното небе предполага възможността за предстояща буря – едновременно усещане за мигновено издигане и внезапно потъване.

Изключителна  дълбочина  и емоционално господство в картините му – оставяме те да се насладиш на няколко, които специално сме подбрали за теб.

 

Ерик-Зенер-Картини-topmodabg Ерик-Зенер-Картини-topmodabg Ерик-Зенер-Картини-topmodabg Ерик-Зенер-Картини-topmodabgЕрик-Зенер-Картини-topmodabg Ерик-Зенер-Картини-topmodabg Ерик-Зенер-Картини-topmodabg Ерик-Зенер-Картини-topmodabg

 

Коментари